Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Zeger

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Zeger: Zeger is een spellingsvariant van Sieger, een Germaanse naam met als betekenis "overwinnaar van het leger". Zeger kan ook een variant zijn van Seger, een Engelse naam met als betekenis "zeeman".

Bekende naamdragers

Zeger Vandersteene (1940) is een succesvolle Vlaamse tenor. Reeds als jongen zong hij in het Schola Cantorum te Gent. Zeger zingt in verschillende muziekcentra wereldwijd: in Europe, Verenigde Staten, Mexico, Zuid-Amerika, Israël en Japan. Hij maakte zes hedendaagse opera's op de internationale scène en realiseerde een vijftigtal platen en cd's.Zeger is ereprofessor aan het departement Muziek en Drama van de Hogeschool te Gent.

Afgeleide namen: Seager, Seeger, Segar, Seger, Segher, Sieger, Zeeger

Geboortekaartjes met de naam Zeger

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Zeger. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Zeger of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Zeger kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Zeger of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455