Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Youssef

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Youssef: Youssef is een Arabische variant van de Hebreeuwse naam Jozef, met als betekenis "de toegevoegde".

Bekende naamdragers

Youssef el Rhalfioui (1983) is een Nederlandse sprinter die is gespecialiseerd in de 400 m. Youssef werd vijf keer Nederlands kampioen in de 400 m en toen hij in 2009 overstapte op de 800 m en werd dat jaar ook op deze afstand Nederlands kampioen.

Youssef Baba (1979) is een Marokkaanse atleet die gespecialiseerd op de 1500 m en behoort tot de vijf snelste Marokkanen op deze afstand. In 2000 won hij een gouden medaille op de 1500 m tijdens de Afrikaanse kampioenschappen. Youssef deed driemaal mee aan de Olympische Spelen maar kon geen medailles veroveren.

Afgeleide namen: Jeff, Jeff, Jefke, Sjef, Joseph, Jozef, Jos, Josje, Jos├ęphine, Josse, Yousef, Yusuf

Geboortekaartjes met de naam Youssef

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Youssef. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Youssef of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Youssef kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Youssef of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Mama van youssef   28 Jan 2014
Ik heb die naam gegeven aan mijn zoon.

youssef   12 Sep 2011
Trots!

sara   21 Jun 2011
wat mooi


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455