Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Youp

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Youp: Youp is een variant van Hebreeuwse jongensnaam Jozef, met als betekenis "de toegevoegde".

Bekende naamdragers

Youp van 't Hek (1954) is een Nederlands cabaretier. In 1973 richtte hij Cabaret NAR op, samen met Debby Petter (zijn latere vrouw) en Daan van Straaten. In 1983 braken ze door met het programma Man Vermist. Daarna had hij succes met zijn solovoorstellingen Hond op het IJs en zijn Oudejaarsconference. Youp ontving in 1988 de Johan Kaart Prijs. Naast cabaretier is Youp columnist voor het NRC Handelsblad. Youp is ambassadeur van de Stichting Varkens In Nood en voerde campagne voor een diervriendelijker kerstfeest.

Afgeleide namen: Joep, Joepje, Joop, Josef, Josep, Joseph, Jozef

Geboortekaartjes met de naam Youp

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Youp. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Youp of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Youp kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Youp of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455