Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Yahya

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Yahya: Yahya is een Arabische variant van Johannes en heeft als betekenis "God is genadig".

Bekende naamdragers

Yahya Jammeh (1965) is een Gambiaans militair die in 1994 de macht greep in Gambia tijdens een staatsgreep. In 1996 werd zijn positie als juntaleider omgezet in die van gekozen president. Yahya houdt er rare praktijken op na: hij houdt seances waarbij hij door handoplegging en geheime kruidenmengsels mensen geneest, hij kondigde aan dat hij elke homoseksueel in zijn land zou laten onthoofden en pakte duizend mensen op nadat een tante overleed.

Yahya Khan (1917-1980) was een Pakistaans politicus en militair. Yahya was de derde president van Pakistan. In 1966 werd hij benoemd tot opperbevelhebber en in 1969 werd hij president. Na het verlies van een oorlog tegen Bangladesh Yahya het presidentschap over aan Bhutto.

Afgeleide namen: Yahyaa, Yahyah

Geboortekaartjes met de naam Yahya

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Yahya. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Yahya of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Yahya kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Yahya of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455