Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Viggo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Scandinavisch

Betekenis Viggo: Viggo is een Scandinavische jongensnaam, met als betekenis "strijd".

Bekende naamdragers

Viggo Waas (1962) is een Nederlands cabaretier, acteur en zanger. Hij werd bekend door zijn wekelijkse optredens in het VARA-programma Kopspijkers. Sinds 1987 maakte hij cabaret met de groep NUHR. Hij acteerde in de televisieserie Spangen, de telefilm Ochtendzwemmers en de films Lef en De Sluikrups. Sinds 2008 is Viggo actief als zanger in zijn eigen band.

Viggo Mortensen (1958) is een Amerikaanse acteur van Deense afkomst. Viggo werd genomineerd voor een Academy Award, een Golden Globe en een BAFTA Award voor zijn acteerpresataties in de film Eastern Promises. In 1987 speelde hij in de film Salvation en trouwde met zijn medespeelster, Exene Cervenka. Pas in 1991 werd hij bekend na zijn rol als Frank Roberts in de film Indian Runner. Viggo speelde de rol van Aragorn in de filmtrilogie The Lord of the Rings.

Geboortekaartjes met de naam Viggo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Viggo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Viggo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Viggo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Viggo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455