Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Tomas

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Tomas: Tomas is afgeleid van het Griekse Didymus, wat "tweeling" betekent.

Bekende naamdragers

Tomas Ross (1944) is een Nederlands schrijver die vooral misdaadromans in het faction genre (fictie gebaseerd op feiten) schreef. Voordat hij in 1984 voltijds schrijver werd werkte hij voor het dagblad De Vaderland en voor de televisiezenders NOS en TROS. Zijn eerste misdaadroman, De Honden van het Verraad, was een politieke thriller over de vrijheidsstrijd van Zuid-Molukkers. Tomas Ros werd drie keer bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman.

Afgeleide namen: Thomas, Thom, Tom, Tomas, Tomaz, Tommie, Tommy, Thome, Thoma, Tomislav

Geboortekaartjes met de naam Tomas

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Tomas. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Tomas of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Tomas kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Tomas of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455