Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sybren

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Sybren: Sybren is een Germaanse naam met als betekenis "zwaard van overwinning".

Bekende naamdragers

Sybren Polet (1924) is de pseudoniem van de Nederlandse dichter en prozaschrijver Sybe Minnema. Sybren debuteerde hij in 1949 in het literaire tijdschrift Podium, waarvan hij later redacteur werd. In 1961 publiceerde hij zijn eerste roman Breekwater. In zijn romans en verhalen worden droom en werkelijkheid door elkaar gehaald en heden, verleden en toekomst lopen in elkaar over. Ook de personages hebben geen vaste eigenschappen. Hiermee probeerde Sybren de complexiteit van het bestaan te verwoorden. Sybren ontving vesrchillende prijzen, waaronder de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre en de Dirk Martensprijs.

Afgeleide namen: Siberen, Sibren, Sieberen, Siebren, Siebriena, Sybren

Geboortekaartjes met de naam Sybren

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sybren. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sybren of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sybren kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sybren of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455