Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Suzan

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Suzan: De meisjesnaam Susan is afgeleid van het Latijnse "sjoesjanah" en heeft als betekenis "lelie" of "beeldschoon".

Bekende naamdragers

Suzan Seegers (1980) is een Nederlands zangeres en actrice, die vooral bekend is van de televisieserie Op Zoek Naar Evita. Hierna speelde Suzan een belangrijke rol in de nieuwe Nederlandse productie van de musical Les Misérables.

Suzan Daniel (1918-2007) was een lesbische activiste, die aan de basis lag van de eerste holebi-groeperingen in België. Nadat ze 1953 deelnam aan een congres van het International Committee for Sexual Equality in Amsterdam besloot Suzan om een holebi-groepering op te richten in België.

Afgeleide namen: Susan, Susana, Susanna, Susannah, Susanne, Susy, Suus, Suzan, Suzanna, Suzanne, Suze, Suzie, Suzy

Geboortekaartjes met de naam Suzan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Suzan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Suzan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Suzan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Suzan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

suzan   04 Nov 2016
ik wil meer weten over waar de naam suzan vandaan komt en de oorsprong bedankt voor de info.

Suzan   01 Jul 2014
Heeyy, ik wilde wel eens weten wat mijn naam betekent, grappig, maar ik ga nog eens verder kijken of het overeen komt...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455