Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Stan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Stan: Stan is een verkorting van Constant dat afkomstig uit het Latijn en "standvastig" of "volhardend" betekent. De naam Constantijn werd populair door Constantijn de Grote, de eerste Christelijke keizer van het Romeinse rijk.

Bekende naamdragers

Stan Lee (1922) is een Amerikaanse schrijver en stripauteur. Bekende creaties van Stan Lee zijn Spider Man, Fantastic Tour, X-Men, Hulk, Iron Man en Dardevil. Typisch voor de helden van Stan Lee is dat ze menselijk overkomen en dus niet volmaakt zijn. Vaak hebben zijn helden slechte eigenschapped zoals ijdelheid of hebzucht.

Stan Laurel (1890-1965) is de pseudoniem van Arthur Stanley Jefferson. Hij is vooral bekend als Laurel (of de dunne) van het komische duo Laurel en Hardy. Het duo speelde samen in vele stomme films, maar later speelde ze ook in gesproken films.

Afgeleide namen: Constans, Constance, Constantia, Stans, Stanse, Stanz, Stanne, Stanley, Stanneman, Stanny, Stance, Constantijn, Konstantijn, Stijn, Constan

Geboortekaartjes met de naam Stan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Stan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Stan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Stan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Stan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Marith   17 Feb 2016
Deze naam is wel beast

Stan   17 Feb 2016
Mooie namen boyss

Stan Groeneweg   24 Dec 2015
hoera, ik ben volhardend en een steen. ik verwoeste met alle anderen midden Amerika in 2005, hoe vet is dat?

Stan   26 May 2015
Best name ever broers

stan de man   05 Sep 2014
Super vet ik ben een soort van keizer

stanneman   26 Jul 2013
ik ben stan ik ben 4 maanden en een paar dagen oud en ik ben cool en mooi hihihi ik ben leuk

stan   13 Mar 2013
hehehehe wwwwwwwweeeeeeeee weeeeeeeeee

aapje   04 Nov 2011
ik ben cool

stan polijs   23 Apr 2009
Mooi

stan R   22 Apr 2009
stan rulez

Stans Flamix   26 Nov 2008
Een plezante naam vnd deze madam!Stan van Diejen   26 Nov 2008
Prachtige naam, al zeg ik het zelf!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455