Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Staf

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Staf: Staf is afgeleid van het Griekse stephanos, dat "overwinnaar" betekent, of van de Germaanse naam Gustaaf, dat "trouwe dienaar" betekent.

Bekende naamdragers

Staf Coppens (1981) is een Vlaams acteur en presentator. Als kind speelde hij reeds in televisieseries zoals Wittekerke en Buiten De Zone. Daarna werd hij presentator op Ketnet en maakte de programma's Stafkes Straffe Kost en Stafari. Bij VTM presenteerde Staf Coppens programma's zoals De Meest Identieke Tweeling, Op 't Verkeerde Been en De Beste Belg. In 2006 won Staf samen met Monique van der Velden, die later zijn vriendin werd, het televisieprogramma Dancing On Ice. Mathias, de broer van Staf is eveneens televisiepresentator.

Afgeleide namen: Gusta, Guus, Guusje, Guusta, Steff, Steffen, Steef, Steefje, Steffen, Steven, Stefabus, Stephan, Stefaan, Stefan, Stephanie, Stefanie

Geboortekaartjes met de naam Staf

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Staf. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Staf of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Staf kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Staf of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455