Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Soetkin

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Soetkin: Soetkin heeft als betekenis "de zoete" of "de lieve". Zoeteke wordt dikwijls gebruikt als troetelnaam voor meisjes.

Bekende naamdragers

Soetkin Baptist (1985) is een Belgische zangeres die in 2008 doorbrak als zangeres van de Vlaamse folkgroep Ishtar. In 2008 won de groep de preselecties van het Eurovisiesongfestival voor Belgiƫ met het liedje O Julissi Na Jalini. Ze is ook zangeres bij het vierkoppige klassieke ensemble Encantar, maarmee ze in 2008 werd geselecteerd als laureaat voor Gouden Vleugels.

Afgeleide namen: Soeteke, Soetekin, Zoeteke

Geboortekaartjes met de naam Soetkin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Soetkin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Soetkin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Soetkin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Soetkin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

vangilbergen   23 Dec 2011
Soetkin was de lieve sterke moeder van de legendarische goedlachse Vlaamse rebel TIJL UILENSPIEGEL ( lees het boek geschreven door Charles De coster)

Bijtjeee   13 Jan 2011
Mijn zus van 18 heet ook Sotken, ze is super stoer en ik vind dat haar naam goed bij haar past,het betekend aardig, gehoorzaam, zoet =)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455