Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Simon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Simon: De jongensnaam Simon is waarschijnlijk afgeleid van het Hebreeuwse sjema dat "luisteren" of "verhoren" betekent. Simon is een naam die in het Nieuwe Testament veel voorkomt, o.a. de discipel Simon Petrus en Simon Zelotes.

Bekende naamdragers

Simon Stevin (1548-1620) was een Vlaams wiskundige en ingenieur. In 1582 publiceerde Simon Stevin Tafelen van Interest waardoor iedereen op een eenvoudige wijze interesten kon bereken. Voorheen waren deze tabellen een beroepsgeheim van bankiers. In 1586 publiceerde hij De Thiende waarin decimale breuken werden geïntroduceerd, wat het rekenen met breuken vereenvoudigde. Als ingenieur berekende Simon as eerste de hydrostatische kracht op verticale wanden. Hij weerlegde de stelling van Aristoteles dat voorwerpen met een grotere massa sneller vallen als die met een kleinere.

Simon Johannes Carmiggelt (1913-1987) was een Nederlands schrijver. Hij werd vooral bekend om zijn columns in het dagblad Het Parool. Dit dagblad ontstond uit een illegaal pamflet, dat tijdens de bezetting van de Tweede Wereldoorlog werd verspreid. Na de bevrijding werd Het Parool een echt dagblad en kreeg Simon de leiding over de kunstrubriek. Hij schreef dagelijks cursiefjes die Kronkels werden genoemd.

Simon Phillips is een Brits drummer die gespeeld heeft voor groepen zoals The Who, Roxy Music, Mick Jagger en Toto.

Afgeleide namen: Simon, Siem, Siemen, Siemon, Simeon, Symen, Simone, Simonne, Simona, Simonia, Simonette

Geboortekaartjes met de naam Simon

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Simon. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Simon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Simon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Simon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Simon   17 Nov 2014
Hier ook een geluksvogel met de naam Simon. Vreselijk trots op mijn naam

Kato   29 Nov 2013
Simon is een top naam, ik ken iemand en die is en blijft ook top en fantastisch!!! Echt een geweldige naam, daar word je bijzonder van!

simon   26 Sep 2013
Heel toffe naam

simona   09 Apr 2012
ze hebben mij altijd simone genoemd maar ik noem simona op de burgelijke stand hebben ze mij gezegd dat ik mij simona moet laten noemen

Simon   22 Jan 2012
SIMON DE GEKSTEEEEE!!!

Simon   09 May 2011
Simon is zùùn chille naam, xD

Wendy   27 Oct 2010
Mijn zoon is op 20/04/2004 geboren en luistert naar de mooie naam Simon, mijn dochter is geboren in 2000 en luistert naar de naam Sarah...Ik heb mijn kinderen deze bijbelse namen gegeven nog voor er van de telenovelle sprake was ! Dus daar had ik het niet voor gedaan ! Tijdens de novelle vonden de mensen dit wel zeer grappig ...Mijn derde zoontje geboren in 2009 noemt Samuel - Sarah, Simon en Samuel ...Mooie oude, bijbelse namen met een betekenis vond ik persoonlijk !

Frans Bouwer   21 Oct 2010
Super coole naam

ik heet simeon   17 Mar 2010
waarom vind ik die nergens

simon    26 Sep 2008
simon is idd een zeer leuke naam ik loop er al 14jaar mee rond

Deborah   07 Jul 2008
Onze zoon is geboren op 27 mei 2008 en hebben hem Siemon genoemd naar zijn overgrootmoeder Simonne. We hebben er een e tussengeplaatst omdat hij niet zou vergeleken worden met Simon van SarahSimon   26 Jun 2008
Simon is idd een leuke naam! Ik loop er al 25 jaar mee rond!

Karina   05 Jun 2008
Hallo Wouter, onze zoon "Simon" is op 24 december 2007 geboren, vond het bijzonder om te lezen dat jullie zoon dan verwacht werdt. Zijn broertje heet "Lucas" en is 15 minuten na hem ter wereld gekomen.

simon   07 May 2008
het is de beste naam ooit

elles   29 Feb 2008
ik heb het gelezen maar ik weet nu nog steeds niet wat de naam simon betekent

Mamma   08 Jan 2008
Mijn ventje is 9 oktober '07 geboren en heet Simon. Wij vinden het een mooie, normale en (nog) niet veel voorkomende naam.

wouter   11 Dec 2007
Onze zoon is uitgeteld voor 24 december 2007. Het is een naam die al lang op het lijstje stond. Alleen spijtig dat deze naam nu iets meer in de media komt door de vlaamse serie Sarah. Onze dochter heet Pauline. Pauline en Simon -> het gaat wel samen. De andere jongensnaam die we hadden was Cyriel Wouter

Lena   02 Jun 2007
Simon, zo gaat mijn zoontje later ook noemen! Kvind het echt n pracht van n naam voor n jongen en hij heeft nog een leuke betekenis ook!

Lieke   12 Mar 2007
Bij mijn simon klopt dit wel, het is echt luisteren!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455