Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Simeon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Simeon: De jongensnaam Simeon een Hebreeuwse naam met als betekenis "de verhoorde".

Bekende naamdragers

Simeon van Saksen-Coburg en Gotha (1937) was van 1943 tot 1946 als Simeon II de laatste tsaar van Bulgarije. Van 2001 tot 2005 werd Someon premier van Bulagrije en daardoor de enige vorst in de geschiedenis die na zijn afgezetting op democratische wijze opnieuw politieke macht kreeg.

Siméon Poisson (1781-1840) was een Franse wiskundige die een variant op de tweede orde partiële differentiaalvergelijking van Laplace voor de potentiaal ontdekte, en dat nu zijn naam draagt: de Poissonvergelijking. Siméon is één van de 72 Fransen wier namen op de Eiffeltoren gegrift staan.

Afgeleide namen: Siem, Siemen, Siemon, Simon, Simone, Symen, Simonia, Simonette

Geboortekaartjes met de naam Simeon

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Simeon. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Simeon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Simeon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Simeon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Simeon   27 Dec 2014
Ik vind Simeon een heel mooie naam en je ziet hem niet vaak.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455