Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sidney

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Sidney: Sidney is een oude Engelse naam met als betekenis "groot weiland".

Bekende naamdragers

Sidney Poitier (1927) is een Amerikaans acteur en filmregisseurdie die wordt beschouwd als een van de eerste grote zwarte filmsterren. Hij is de eerste zwarte persoon die een Oscar won voor de hoofdrol in een film. In 1950 maakte Sidney zijn filmdebuut in No Way Out, als een zwarte dokter die een racist moet behandelen, maar vijf jaar later brak hij door met zijn rol als rebellerende student in The Blackboard Jungle. In 1958 kreeg Sidney zijn eerste Oscarnominatie voor zijn rol in Stanley Kramers The Defiant Ones. In 2009 kreeg hij van president Obama de Presidential Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding aan burgers uitgegeven in de Verenigde Staten.

Afgeleide namen: Sid, Syd, Sydney

Geboortekaartjes met de naam Sidney

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sidney. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sidney of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sidney kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sidney of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455