Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Semih

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Semih: Semih is waarschijnlijk afgeleid van Samuel, met als betekenis "de naam is God" of "de door God gehoorde". Semih kan ook een variant zijn van Sem, de naam van de oudste zoon van Noach, de stamvader van de Semieten. Sem betekent dan "roem".

Bekende naamdragers

Semih Sayginer (1964) is een Turkse carambolebiljarter die gespecialiseerd is in driebanden en kunststoten. Wegens zijn fraaie kunststoten kreeg Semih de bijnamen Mr. Magic en De Turkse Prins. In 1999 won hij het Europees kampioenschap driebanden en in 2003 won hij het Wereldkampioenschap driebanden. Hij was de eerste Turk die deze toernooi won.

Afgeleide namen: Sem, Semi, Semke, Semme, Semy

Geboortekaartjes met de naam Semih

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Semih. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Semih of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Semih kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Semih of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

tabond   26 Mar 2020
is niet waar semih is een naam van allah swt en het betekent dat hij alles kan horen of zien


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455