Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Selma

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Selma: De meisjesnaam Selma is en verkorting van Anselma, met als betekenis "door de goden beschermde".

Bekende naamdragers

Selma van Dijk (1969) is een Nederlands. Vanaf 1998 presenteerde Selma 5 In Het Land. Ook presenteerde Selma het Ontbijtnieuws en het Late Nieuws op RTL4. Daarna presenteerde ze Hart van Nederland op SBS6.

Selma Borst (1983) is een Nederlandse atlete uit die gespecialiseerd is op de lange afstand. In 2002 werd Selma derde op het NK junioren 1500 m. Ze won drie keer de halve marathon van Egmond (2004,2005,2006). In 2007 won Selma tijdens de Nederlands baankampioenschappen in Amsterdam de 5000 m.

Afgeleide namen: Anselm, Anselma, Salma, Zelma

Geboortekaartjes met de naam Selma

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Selma. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Selma of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!



Reacties

Reacties in verband met de voornaam Selma kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Selma of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Selma   08 Jul 2013
Het is een leuk iedee


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455