Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Romeo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Romeo: De jongensnaam Romeo is afgeleid van het Latijnse woord Romanus, met als letterlijke betekenis "Romein".

Bekende naamdragers

Romeo is een personage uit Romeo en Julia, de beroemde tragedie van William Shakespeare over de onmogelijke liefde van Juliet Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families.

Roméo Dallaire (1946) is een Canadees senator die van 1993 tot 1994 leider was van UNAMIR, de VN-vredesmacht in Ruanda, bedoeld om de Arusha-akkoorden te realiseren. In 1996 kreeg Roméo de rang van officier in de Legion of Merit van de Verenigde Staten, als militaire onderscheiding voor zijn werk in Rwanda.

Afgeleide namen: Manus, Romain, Roman, Romanie, Romanus, Romein, Romijn

Geboortekaartjes met de naam Romeo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Romeo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Romeo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Romeo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Romeo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

romeo   03 Sep 2012
mooi


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455