Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Roman

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Roman: De jongensnaam Roman is afgeleid van het Latijnse woord Romanus, met als letterlijke betekenis "Romein".

Bekende naamdragers

Roman Polanski (1933) is een Pools-Franse acteur en filmmaker van Joodse afkomst, die bekend is voor zijn films zoals Repulsion, Chinatown, Rosemary's Baby en The Pianist. Roman is vooral gespecialiseerd in het maken van psychologische thrillers die zich afspelen in een beperkte ruimte en waarin een sociaal beschermd personage langzaamaan aftakelt. Roman werd in 2009 op luchthaven Z├╝rich opgepakt wegens betrokkenheid bij een zedenzaak in 1977 met een dertienjarig meisje.

Afgeleide namen: Manus, Romain, Romanie, Romanus, Romein, Romeo, Romijn

Geboortekaartjes met de naam Roman

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Roman. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Roman of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Roman kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Roman of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Van Ransbeeck Manfred   05 Jul 2018
ROMAN ? ! Deze naam komt toe aan onze kleinzoon welke gisteren werd geboren. En was aangenaam verrast met de stoere klank welke we nu in ons verder leven mogen uitspreken. Proficiat aan onze Zoon en schoondochter voor deze schitterende keuze. Past trouwens goed bij de naam van zijn 2 oudere zusjes Rosa-Lilly en Aurelia.

Jose Rovers -vd Korput   01 Jun 2017
Mijn kleinzoon heet Roman, ik moest eerst even wennen omdat we het uitspreken als Romen. Maar vindt het nu een prachtige unieke naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455