Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rocco

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Italiaans

Betekenis Rocco: Rocco is een Italiaanse variant van Rochus, met als betekenis "strijdkreet roepen".

Bekende naamdragers

Rocco Granata (1938) is een Belgisch componist en zanger van Italiaanse afkomst. Rocco heeft een kenmerkende hese stem. Met zijn liedje Marina, dat hij oorspronkelijk maakte voor de b-kant van aan plaat, werd Rocco in 1959 enorm populair. Met zijn andere grote hit Buona Notte Bambino had Rocco in 1963 veel succes in België, Nederland en Duitsland. Bekende Nederlandstalige liedjes zijn Zomersproetjes en Jessica. In 2000 kreeg Rocco een ZAMU Lifetime Achievement Award voor zijn hele carrière.

Afgeleide namen: Rock, Rocko, Rocky, Roko, Rokus

Geboortekaartjes met de naam Rocco

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rocco. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rocco of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rocco kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rocco of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Rocco   04 Jun 2014
Vroeger als kleine jongen werd er van Rocco meestal Rokkie van gemaakt. In de jaren 80 met de Rocky films, werd het toen uiteraard Rocky. Zelf geen problemen mee gehad, en gezien mn postuur denkt men regelmatig dat ik gebokst heb of dat nog doe. Is niet zo, maar het maakt het soms wel makkelijk. Plus dat je de naam Rocco bijna niet tegen komt. Er zijn een kleine 450 Rocco,s in NL.Niet veel dus, en prive kan ik maar 1 andere Rocco. Als mijn naam geroepen word, is de kans zeer klein, dat nog een andere Rocco in mn omgeving zit of loopt. Dus deze naam is behoorlijk exclusief. Maakt het wel leuk,en ik vind nergens problemen met mn naam. Als mn meissie Rocky zegt, denkt men vaak dat ik toch wel bokser ben. Is dat een nadeel? Niet echt, het zou veel en veel erger kunnen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455