Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Remco

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Remco: Remco is een Friese naam met als mogelijke betekenis "raadgever".

Bekende naamdragers

Remco Campert (1929) is een Nederlands dichter en schrijver van verhalen en romans. Ook zijn vader, Jan Campert, was dichter, bekend van Het Lied Der Achttien Doden. Remco Campert behoorde tot de groep de Vijftigers, net zoals Gerrit Kouwenaar, Jan Elburg en Hugo Claus. Na zijn studies probeerde Remco geld te verdienen door reclameteksten en vertalingen te schrijven. In 1950 lanceerde hij samen met Rudy Kousbroek het tijdschrift Braak, een platform voor experimentele dichters. Daarna begon hij cursiefjes te schrijven om uiteindelijk ook romans te publiceren. In 1976 ontving Remco Campert de P.C. Hooft-prijs voor zijn poëzie. Zijn werk Het Gangstermeisje werd in 1966 verfilmd door Frans Weisz.

Remco van der Veen (1973) is een Nederlands fotomodel en televisiepresentator. Remco heeft campagnes gedaan voor Gorgio Armani, Mentos en WE en heeft modeshows gelopen voor Gianfranco Ferré, Romeo Gigli en Diesel. Hij wordt regelmatig uitgenodigd in talkshows zoals Play2Win.

Afgeleide namen: Remco, Remke, Remko, Remme, Remmel

Geboortekaartjes met de naam Remco

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Remco. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Remco of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Remco kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Remco of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

cato   24 Oct 2012
hele leuke naam mijn broertje noemt zo ma wel ke een K in plaats van een C!!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455