Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pauline

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Pauline: Pauline is een vrouwelijke variant van de Latijnse naam Paulus dat "klein" betekent. De naam Paulus doet direct denken aan de apostel Paulus, die gekend is voor zijn zendingsreizen en zijn brieven.

Bekende naamdragers

Pauline Bonaparte (1780-1825) was de tweede zuster van Franse keizer Napoleon Bonaparte. In haar tijd werd ze een bekende schoonheid. Pauline Bonaparte werd hertogin van Parma en Guatalle, en later gouvernante-generaal van Piƫmont. De beeldhouwer Antonio Canova heeft Pauline vereeuwigd in het bekende beeld van een naakte Venus.

Pauline van Rhenen (1946) is een Nederlandse actrice die in 1979 de prijs won van beste vrouwelijke bijrol, als Vittoria in toneel Het Buitenverblijf de Colombina. Ze speelde ook de rol van Aafke in de soapreeks Onderweg Naar Morgen.

Afgeleide namen: Paul, Paulus, Pauwel, Paola, Paula, Paulette

Geboortekaartjes met de naam Pauline

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pauline. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pauline of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pauline kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pauline of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

iemand   12 Sep 2012
ik noem pauline

elien   16 Nov 2008
echt een mega mooie naam mijn mama wou mij eerst pauline noemen maar daarna toch gewoon elien. maar ik heb een goede vriendine dat pauline heet.

jonathan   17 Apr 2008
ha een mooie naam ik wou dat mijn zus zo heette


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455