Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Paulina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Paulina: Paulina is een vrouwelijke variant van Paulus dat "klein" betekent.

Bekende naamdragers

Paulina van Oranje-Nassau (1800-1806) was het derde kind en de oudste dochter van de latere koning Willem I der Nederlanden en prinses Wihelmina van Pruisen. Paulina had vanaf de geboorte een zwakke gezondheid en leed waarschijnlijk aan zenuwkoorts. In 1806 moest ze met haar moeder en broertjes op de vlucht voor de Fransen. Het gezin verhuisde naar Koningsbergen maar mede door de slechte weersomstandigheden verslechterde de gezondheidstoestand van Paulina zeer snel en overleed ze in hetzelfde jaar.

Afgeleide namen: Paul, Paulus, Pauwel, Paola, Paula, Paulette, Paulien, Paulina, Pauline

Geboortekaartjes met de naam Paulina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Paulina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Paulina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Paulina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Paulina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455