Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Oliver

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Oliver: De jongensnaam Olivier is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse olivarius dat "olijfboomplanter" betekent. Olivier kent ook een Germaanse oorsprong en zou dan "bovennatuurlijke strijder" betekenen.

Bekende naamdragers

Oliver Hardy (1892-1957) was een Amerikaanse filmacteur, beter bekend als de "dikke" van het komisch duo Laurel and Hardy. Eerst acteerde Oliver in enkele films maar in 1926 vormde hij samen met Stan Laurel het komisch duo Laurel and Hardy (of de Dikke en de Dunne) dat vooral stomme films speelde.

Afgeleide namen: Olfert, Olivier, Olivia, Ollie

Geboortekaartjes met de naam Oliver

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Oliver. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Oliver of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Oliver kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Oliver of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455