Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Nand

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Gotisch

Betekenis Nand: Nand is een Gotische naam met als betekenis "de moedige". Nand kan ook een verkorting zijn van Ferdinand, dat "moedige beschermer" betekent.

Bekende naamdragers

Nand Buyl (1923-2009) was een Vlaams acteur en regisseur en wordt beschouwd als een van de pioniers van de Vlaamse televisie. Toen hij 11 was speelde hij zijn eerste rol in de verfilming van De Witte. Van 1972 tot 1992 was hij artistiek directeur de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Nand Buyl is vooral bekend voor zijn rollenin de televisieseries Schipper naast Mathilde en Axel Nort. Hij werd in 2005 geslagen tot ridder in de Leopoldsorde en in hetzelfde jaar ontving hij de Special Joseph Plateau Lifetime Achievement Award uit handen van minister-president Yves Leterme.

Nand Baert (1932-1985) was een Vlaams radio- en televisiepresentator. Nand Baert was tijden de Expo 58 één van de stemmen die voor de Belgische radio vanuit de paviljoenen versalg uitbracht. Hij was ook een bekende presentator bij Radio Luxemburg en Omroep Oost-Vlaanderen. Bij de Nederlandse AVRO was hij eerste presentator van Wie van de Drie. Van 1977 tot 1985 was hij de presentator van de Vlaamse televisiequiz Van Pool tot Evenaar.

Afgeleide namen: Ferdinand, Fernando, Nanda, Nandus

Geboortekaartjes met de naam Nand

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Nand. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Nand of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Nand kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Nand of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

femke   01 Mar 2014
mijn vriendje noemt nand en hij is heel lief en het is helemaal geen , bwaaaaaaaaaaaa naam die naam is supper cool

nand   23 Dec 2012
het is een bwaaaaaaaaaaaaaaaaa.............. naam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455