Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Melvin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Melvin: Melvin is een verkorting van de Germaanse neem Madelwinus, met als letterlijke betekenis "vriend van de verzamelplaats".

Bekende naamdragers

Melvin Schwartz (1932-2006) was een Amerikaans natuurkundige. In 1988 won hij samen met met Leon Lederman en Jack Steinberger de Nobelprijs voor de Natuurkunde met voor hun ontwikkeling van de neutrinostraalmethode en demonstratie van de doubletstructuur van de leptonen door de ontdekking van het muon-neutrino.

Melvin Calvin (1911-1997) was een chemicus die samen met Andrew Benson de Calvincyclus heeft ontwikkeld. Calvin en zijn team beschreef het hele proces van koolfstoftransport vanaf de absorptie van koolstofdioxide uit de lucht tot de conversie in koolhydraten en andere organische verbindingen tijdens de fotosynthese.

Afgeleide namen: Melvine

Geboortekaartjes met de naam Melvin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Melvin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Melvin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Melvin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Melvin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455