Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mehmet

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Mehmet: De jongensnaam Mehmet is een variant van Mohamed, dat "hooggeprezen" betekent. Mohamed is de stichter van de islam en wordt beschouwd als de laatste profeet die de uiteindelijke openbaring van God zou hebben ontvangen.

Bekende naamdragers

Mehmet Ali Agca (1958) is een Turkse militant die in 1981 paus Johannes Paulus II probeerde te vermoorden. Mehmet omschreef zichzelf als een huurling zonder politiek engagement. Hij schoot de paus op Sint-Pietersplein in de buikwand, maar de paus overleefde de aanslag en gaf hem later zelfs vergiffenis. Bij het overlijden van Johannes Paulus II in 2005 wilde Mehmet aanwezig zijn bij de uitvaart, maar dit verzoek werd echter niet ingewilligd door de autoriteiten van Turkije, waar hij nog vastzat.

Afgeleide namen: Mehmed, Mohammed, Mohamad, Mohammad

Geboortekaartjes met de naam Mehmet

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Mehmet. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mehmet of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Mehmet kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mehmet of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ahmet   31 Oct 2015
ISLAM


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455