Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Mauro

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Mauro: Mauro is de Italiaanse vorm van Maurus of Mauritius. De naam Mauro is dan ook heel populair in Italië. Maurus is Latijns en betekent "Bewoner van Mauretanië".

Bekende naamdragers

Mauro Pawlowski (1971) is een veelzijdige Vlaamse zanger en gitarist met Italiaanse en Poolse afkomst. In 1994 wint Mauro Pawlowski de Rock Rally van Humo met zijn band Evil Superstars. In 1998 ontbindt Mauro deze band en speelt in andere bands zoals Mitsoobishy Jacson en Kiss My Jazz. In 2001 brengt hij onder naam Mauro een album uit en start een nieuwe band op, Mauro and The Alternatives. In 2004 speelt Mauro als gitarist in de band dEUS.

Mauro Peixoto (1950) is een Braziliaanse botanicus. Mauro bestudeerde vooral planten uit het regenwoud in het zuidoosten van Brazilië. Hij ontdekte heel wat nieuwe planten maar werd bekend door zijn herontdekking van de passiebloem Passiflora kermesina, dat als uitgestorven werd beschouwd.

Afgeleide namen: Maurice, Maurits, Mauritz, Maurizio, Maura, Maup

Geboortekaartjes met de naam Mauro

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Mauro of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje mauroReacties

Reacties in verband met de voornaam Mauro kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Mauro of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

christine   01 Feb 2011
Onze zoon heet ook Mauro, hij is geboren op 01 04 2004. Zijn tweede naam is Marco naar zijn peter Marc, Ik vind het jammer dat je nu de naam zoveel hoort, omdat ik een zeldzame naam leuker vind dan een naam die je op elke straathoek hoort;

Suzanne   22 Oct 2010
Onze zoon heet Mauro Sebastiaan Mendez , is geboren op 08-03-2010. Mauro is kwart Chileens. De naam mauro vindt ik zowel iets stoers als iets liefs hebben, en vooral ook iets bijzonders en romantisch.

ilse & marc   21 Aug 2010
Op 7-4-2006 zag onze zoon het levenslicht en kreeg de naam(en) Mauro Christo Marco. We wisten niet eerst goed welke naam te kiezen, tot ons oog plots in een tijdschrift op deze naam viel en we wisten beiden onmiddellijk ; dit wordt de naam van onze toekomstige zoon ! Daar was niet meer aan te twijfelen, het moest gewoon zo zijn ! We hebben er nog steeds geen spijt van, en zijn dolgelukkig en blij met onze Mauro. (en uiteraard ook met dochter Andrea).

Mauro Mertens   09 Aug 2010
ìk heet zelf Mauro gewoon de vetste naam(L)

Susanne van dam   07 Aug 2009
Onze zoon inmiddels alweer 4 jaar,heet ook Mauro.Iedereen heeft het over Italiaans naam.Terwijl het ook een Zuid Amerikaans (Latijns)naam is.Want ik ben zelf van Colombiaanse afkomst en daarom deze naam aan onze zoon gegeven.Onze Mauro is dus half Colombiaans.En ik vindt het ook een stoere naam.Ook wij krijgen regelmatig te horen,dat het een apparte naam is.Onze andere 2 zonen heten,Raeven en Sorren(niet Sórren)de oude voetballer,maar Sor-ren.Alle drie apparte namen.Waar we heel trots op zijn.

kim   12 Jun 2009
onze zoon geboren op halloween 2004 noemt ook mauro, vind het nog steeds een hele mooie naam en hoor dat van vele mensen hij heeft een broer alessio en zus laura

Wendy Hendrikse   19 Feb 2009
Mijn zoon heet ook Mauro (het geboortekaartje dat je ziet is van onze Mauro) hij is geboren op 6-07-07. Mauro is 1/4 Indisch. Wij wilden een leuke stoere naam dat goed bij zijn 2e naam zou passen. Mauro Sergio Nieuwenhuizen. Sergio is de naam van een overleden vriend van mijn partner. www.wendyhendrikse.com

Mama van Mauro   15 Nov 2008
Het moest een italiaanse naam zijn en het mooieste van al...in deze Naam zitten onze initialen..MA van Marco & UR van Ursula. Mauro is ons zonnetje in huis en wij konden hem geen betere Naam geven!!! M A U R O A R R S C U O L A

Luis Ribeiro   20 Oct 2008
Ons zoon is op 19-10-2008 geboren, hij heet Mauro Catarino Ribeiro. Hij is half Portugues en half Nederlands.Hij is grote and met een stoer blik, zwart haar en donker bruin oren.De naam pas perfect by hem. In het kort een super mooi naam dat niet bij ideren pass.Grt.

Leonie Bunk   29 Jul 2008
Onze jongste zoon, geboren op 16 juli 2008 heet Mauro. Hij is half indisch, half nederlands en we vinden dat de naam Mauro echt bij hem past. Lekker stoer en eigenwijs.

marieke   22 Jun 2008
Onze zoon is blond met blauwe ogen en heet Mauro. geboren op 06-02-08 en is een onwijs lachebekkie en zijn naam past echt bij hem.Chantal   04 May 2008
Ons zoontje is geboren op 25-06-2005 en is 1/4 Italiaans. Bij hem past deze naam ontzettend goed. Hij zit vol zelfvertrouwen, is erg ondernemend en gek op meisjes en grote stoere jongens. Overigens is hij blond met blauwe ogen, maar heeft het temperament en de blik van een volle Italiaan!

feepje   05 Mar 2008
Ik ben tante van een jongen dat Mauro heet.

Annik   20 Nov 2007
Ik heb een zoontje genaamd Mauro Kirikou Jef Verbiest. Hij is genoemd naar Mauro Pawlowski.Voor het muzikale maar ook naar de God voor het dappere.En na zeven jaar kan ik wel zeggen dat hij een stoere,maar ook heel beminnelijke jongen is.En knap ook.

Mauro   05 Nov 2007
Ons zoontje heet Mauro en is donderblond; 1/2 Marokkaans 1/3 Italiaans 1/3 Nederlands.de Naam Mauro moet iemand ook staan. Onze Mauro is een tikkeltje Arrogant en heel stoer voor een 2 jarige.

carla   27 Sep 2007
onze mauro is geboren op 25-07-2007 en heb geen moment getwijfeld aan de keuze van de naam,en de reacties zijn ook heel positief!

Kittylove   27 Jun 2007
Deze naam vindt ik zo mooi, past goed bij zijn donkere haar, want de man die deze draagt vindt ik erg leuk maar hij weet het niet.

Binkie   27 Jun 2007
we twijfelen nog over de naam Mauro. dadelijk is het een blond mannetje, is dat erg?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455