Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Maureen

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Maureen: De meisjesnaam Maureen is afgeleid van Maria, dat waarschijnlijk "bitterheid" of "droefheid" betekent.

Bekende naamdragers

Maureen O'Sullivan (1911-1998) was een Ierse actrice die vooral bekend werd door haar rol als Jane in de Tarzan-films. Daarnaast speelde Maureen in de films The Thin Man, David Copperfield en Peggy Sue Got Married.

Maureen Stapleton (1925-2006) was een Amerikaanse actrice. Maureen was zowel actief op het toneel als in de film. Met haar debuutfilm Lonelyhearts kreeg ze meteen een nominatie op voor de Academy Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Maureen won verschillende prijzen, waaronder een Academy Award (voor een bijrol in Reds), een Oscar (voor Reds), een Emmy Award (voor Among the Paths to Eden) en een Golden Globe (voor Airport). Uit haar huwelijk met David Rayfiel kreeg ze twee kinderen: zoon Daniel en Katherine.

Afgeleide namen: Maria, Mariam, Marie, Marieka, Maria, Marieke, Mariet, Mariette, Marika, Marion, Marrie, Marije, Marijke, Maura, Maurene, Maurine, Maury

Geboortekaartjes met de naam Maureen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Maureen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Maureen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Maureen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Maureen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455