Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Marianne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Marianne: Marianne is afgeleid van Maria, dat waarschijnlijk "bitterheid" betekent.

Bekende naamdragers

Marianne Faithfull (1946) is een Britse zangeres, die in 1965 bij ons doorbrak met het nummer Summer Nights. Marianne had een relatie met Mick Jagger, die haar trouwens ontdekte.

Marianne Weber (1955) is een Nederlands zangeres van het levenslied. In 1992 scoorde Marianne haar eerste hit met het nummer Ik Weet Dat Er Een Ander Is. In 1997 scoorde ze in Nedereland een nummer 1-hit met De regenboog.

Afgeleide namen: Marie, Marieka, Maria, Mariam, Marian, Mariana, Marianne, Marieke, Mariet, Mariette, Marika, Marion, Marrie, Marije, Marijke, Maryam

Geboortekaartjes met de naam Marianne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Marianne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Marianne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Marianne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Marianne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

gast   28 Jan 2010
marjanne is is er ook.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455