Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Manu

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Manu: Manu is een verkorting van de Hebreeuwse naam Immanuel dat "God met ons" betekent.

Bekende naamdragers

Manu is de artiestennaam van Maarten van Kersbergen (1984), een Nederlandse rapper die in 2008 zijn eerste soloalbum uitbracht, De Vloek op de Overvloed. De teksten van zijn liedjes handelen over uitbuiting, consumentisme, ongelijkheid en onderdrukking. Daarvoor speelde Manu samen met zijn broer Neo en vriend Greg onder de naam Greg de Rusteloze Producties.

Manu Chao (1961) is een Franse folkzanger van Spaanse origine. Manu Chao was een van de grondleggers van de Mestizo, dat bestaat uit een mengsel van Latin, Salsa, Reggae, Ska, Rock, Punk en Hip Hop. Enkele bekende nummer zijn Bongo Bong, Me gustas tú en Clandestino. Zowel in 2001 als 2006 stond Manu op het hoofdpodium van Rock Werchter.

Manu Verreth (1940) is een Vlaamse acteur die vooral bekend werd als Jomme uit de legendarische televisieserie De Collega's. Samen met zijn broer René presenteerde Manu Verreth in de jaren 1980 de Pak-de-poen-show. Hij speelde verschillende kleinere rollen in Vlaamse televisieseries en films, zoals FC De Kampioenen, Flikken, Aspe, Wittekerke en Spoed.

Afgeleide namen: Emanuel, Imanuela, Immanuel, Maan, Manuel, Manuela, Mendel

Geboortekaartjes met de naam Manu

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Manu. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Manu of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Manu kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Manu of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Manu Louis-Maxime Andres everard   26 Apr 2016
3 feb 2008

Nahid   27 Aug 2009
vind manu een super mooie jongensnaam. wordt het altijd juist uitgesproken? met de u van "u", of oe?

manu van guyze   13 Jun 2009
ik ben blij datik manu heet.maar ik vind het ook leuk dat ik als eerste ben die commentaar geef.ik heb een lief en hartsvriendin.daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaggggg


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455