Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lucie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Lucie: De meisjesnaam Lucie is afgeleid van het Latijnse lux dat "licht" betekent.

Bekende naamdragers

Lucie Silvas (1977) is een Brits zangeres en liedjesschrijverster. Op haar vijfde begon lucie piano spelen en op haar tiende schreef ze haar eerste liedje. In 2000 kreeg ze haar eerste platencontract maar haar eerste singel flopte. Ze schreef daarna muziek voor andere zangers. In 2004 kreeg ze een nieuw platencontract en bracht ze enkele albums uit. Met de singel The Game Is Won kreeg Lucie toch in 2005 een dubbel platina. In 2006 bracht ze een single uit in Nederland: Everytime I Think Of You, een duet tussen Lucie Silvas en Marco Borsato. Ze is in Nederland en andere Europese landen meer succesvol dan in haar thuisland Engeland.

Lucie de Lange (1957) is een Nederlandse stemmenartiest, actrice en zangeres. Ze is vooral bekend voor haar optreden in de musicals van Jos Brink. In 1993 en 1998 speelde ze de rol van huisvrouw te zien in de televisieserie Flodder.

Lucie Visser (1958) is een Nederlands fotomodel en actrice. Tijdens een verkiezing op Capri voor het mooiste Europese fotomodel ontmoette ze de bekende Britse fotograaf David Hamilton, die haar naar Saint-Tropez haalde om daar voor hem te poseren. In 1976 werd Lucie verkozen tot Miss Hollan en tijdends de Miss Europe verkiezingen van hetzelfde jaar belande ze op de derde plaats. Ze speelde enkele rollen in films en televisieseries zoals Dokter Vlimmen en Dossier Verhulst.

Afgeleide namen: Loek, Luc, Luca, Lucas, Lucia, Lukas, Luke, Luuk

Geboortekaartjes met de naam Lucie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lucie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lucie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lucie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lucie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455