Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lilli

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Lilli: Lilli is afgeleid van de Latijnse naam Iilium ,dat "lelie" betekent, maar het kan ook een verkorting zijn van andere namen zoals Eveline of Elisabeth.

Bekende naamdragers

Lilli Palmer (1914-1986) was een Duitse actrice. In 1936 kreeg ze haar eerste grote filmrol kreeg in Alfred Hitchcock film Secret Agent. Na het huwelijk met de Britse acteur Rex Harrison emigreerden ze naar de Verenigde Staten, waar Lilli op Broadway speelde. In 1954 keerde ze terug naar Duitsland en speelde met acteurs zoals Curd J├╝rgens en Romy Schneider.

Lilli Schwarzkopf (1983) is een Duitse atlete, die gespecialiseerd is in de zevenkamp. In 2004 werd Lilli Duits kampioene zevenkamp en drie jaar later won ze het EK zevenkamp onder 23 jaar in Ratingen. Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking werd Lilli bij de zevenkamp achtste.

Afgeleide namen: Lilia, Lilith, Lilli, Lilly, Lily

Geboortekaartjes met de naam Lilli

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lilli. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lilli of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lilli kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lilli of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455