Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lenny

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Lenny: Lenny als meisjesnaam is een verkorting van Helena dat "fakkel" of "de stralende" betekent. Als jongensnaan is Lenny een verkorting van Leonhard, met als betekenis "zo sterk als een leeuw".

Bekende naamdragers

Lenny Kuhr (1950) is een Nederlandse zangeres die in 1969 het Eurovisiesongfestival won met het liedje De Troubadour. Lenny Kurh scoorde haar grootste hit in Nederland met het liedje Visite. Tijdens de presentatie van haar album 40 Jaar Verliefd werd Lenny Kuhr benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Afgeleide namen: Leni, Lenia, Lenie,

Geboortekaartjes met de naam Lenny

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lenny. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lenny of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lenny kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lenny of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455