Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Lenka

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Russisch

Betekenis Lenka: Lenka is een Russische meisjesnaam die afgeleid is van Helena en "fakkel" of "de stralende" betekent.

Bekende naamdragers

Lenka Reinerov√° (1916) is een Tsjechisch schrijfster van Joodse afkomst, die wordt beschouwd als de laatste Tsjechische schrijver uit een lange traditie die in het Duits schreven. In 1941 vluchtte ze naar Mexico waar ze werk vond aan de Tsjechische ambassade en trouwde met Joegoslavische journalist. In 1945 gingen ze terug naar Tsjechoslowakije, maar werd slachtoffer van de antisemitische stalinistische zuiveringen. Ze werd 15 maanden opgesloten en maar kon nadien toch terug aan de slag als journaliste. Na de Duitse Hereniging steeg de populariteit van Lenka Duitsland enorm. Ze ontvingen verschillend erkenningen, waaronder de Schiller Prijs (1991), het ereburgerschap Praag (2002) en de Goethe Medaille (2003).

Afgeleide namen: Elena, Ellen, Leen, Lena, Leentje, Lenja, Hella, Helena, Helene, Heleen

Geboortekaartjes met de naam Lenka

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Lenka. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Lenka of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Lenka kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Lenka of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455