Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Koen

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Koen: De jongensnaam Koen heeft als betekenis "de dappere" of "de koene".

Bekende naamdragers

Koen Wauters (1967) is een Vlaams zanger, televisiepresentator en acteur. In 1987 vormde Koen samen met zijn broer Kris bij de groep Clouseau. Twee jaar later brak de groep door met de single Anne. Voor VTM presenteerde hij programma's zoaals De Super 50, Familieraad, Kriebels en Binnen Zonder Bellen. Koen speelde in de speelfilms gespeeld My Blue Heaven en Intensive Care. Koen heeft negen keer meegedaan aan Parijs-Dakar waarvan hij er zeven heeft uitgereden.

Koen Crucke (1952) is een Vlaams acteur en zanger. Koen was eerste tenor tenor buffo bij de Opera van Gent, Opera van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Koen is als actuer bekend als kapper Alberto in de televisieserie Samson en Gert. Koen was één van de eerste Bekende Vlamingen die gebruik maakte van het toen net gelegaliseerde homohuwelijk. Koen speelde in verschillende grote musicalproducties, zoals Beauty & the Beast en Assepoester.

Afgeleide namen: Coen, Koendert, Koenraad, Koert, Kurt

Geboortekaartjes met de naam Koen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Koen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Koen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Koen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Koen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Koen   20 Aug 2014
Koen en Tine is echt te gek

koen    13 Jun 2011
mijn dochter noemt tine en zij is te gek

tine   24 Apr 2011
mijn papa noemt koen en hij is te gek


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455