Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Kevin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Kevin: De jongensnaam Kevin is afgeleid van het Ierse Caoimghin en heeft als betekenis "knap en nobel door geboorte". Een Iers lied Kevin Barry gaat over een jongen die zijn leven gaf om de Ierse leiders te redden.

Bekende naamdragers

Kevin van Glendalough (498 - 618) was een Iers kluizenaar, die sinds zijn 12de leefde bij monniken en studeerde voor priester. Na zijn priesterwijding leefde Kevin zeven jaar in een spelonk in Glendalough. Hij stichtte het klooster in Glendalough en nadat hij er jaren abt was trok hij zich voor enkele jaren opnieuw terug als kluizenaar, maar werd terug abt op verzoek van de monikken.

Kevin Costner (1955) is een Amerikaans filmacteur, regisseur en producent. Zijn grootste succes was de fim Dances with Wolves, die hij zelf regiseerde en waarin hij ook de hoofdrol speelde. Deze film won in 1990 zeven Oscars. Kevin Coster heeft een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Kevin Bacon (1958) is een Amerikaans filmacteur die zijn debuut maakte als Chip Diller in de film Animal House. Daarna speelde Kevin in films zoals Stir of Echoes, Wild Things, JFK en Apollo 13.

Afgeleide namen: Kevan, Keven, Kevis, Kevon, Kevyn

Geboortekaartjes met de naam Kevin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Kevin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Kevin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Kevin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Kevin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

cisca hakkert   07 Oct 2017
Onze zoon heet Kevin, hij is geboren op 05-09-1982. Nou knap is hij zeker

Kevin    11 Jan 2017
Ik ben 15 en heb een dikke lelijke zus arrogant en dom

aaron vandamme   07 Jan 2016
kevin je zit mijn klas

Kevin tommelin   06 Jan 2016
Hy ik ben nu 15 en de zelden van daar boven

Kevin Kuppens   10 Jun 2014
Mijn naam is stom!

Kevin Tommelin   13 Apr 2013
Leuk om eens te weten é? IK ben elf jaar ik woon in Boezinge (Pilkem eigenlijk)

Lina Tommelin   13 Apr 2013
Mijn broer is super cool hij is suuuuuuuuupeeeer

Kevin Houbraken   27 Oct 2010
dit heb ik nooit geweten, leuk dat ik dit tegenkom.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455