Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Karen

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Karen: Karen is afgeleid van het Griekse katharos dat "schoon" of "zuiver" betekent. Catharina is de beschermheilige van de redenaars.

Bekende naamdragers

Karen Blixen (1885-1962) was een Deens schrijfster die schreef onder de pseudoniem Isak Dinesen. Karen Blixen is vooral bekend van haar semi-autobiografisch boek Den Afrikanske Farm dat later verfilmd werd als Out of Africa. In 1914 vertrok ze samen met haar man baron Bror von Blixen-Finecke naar Kenia om er een koffieplantage op te zetten, maar hun relatie eindigde 7 jaar later. Karen was verzot op kleding en schonen, wat blijkt uit haar uitspraak: "Het is beter te lijden aan een ziekte dan geen goed kleding te hebben."

Karen Pickering (1971) is een voormalig Brits topzwemster die in 1993 internationaal doorbraak toen ze een gouden medaille won op de 200 meter vrije slag tijdens de Wereldkampioenschappen Kortebaan in Palma. Karen Pickering nam vier keer mee deel aan de Olympische Spelen.

Karen Damen (1974) is een van de zangeressen van de Vlaamse meidengroep K3, die zowel in Vlaanderen als Nederland succes heeft. Bij de andere twee zangeressen begint de naam ook met een K (Kristel en Kathleen).

Karen Mulder (1968) is een wereldbekend Nederlands fotomodel. Ze heeft een tijdlang voor Elite gewerkt (Parijs en New York) nadat ze op haar zeventiende door het modellenbureau ontdekt werd tijdens een vakantie.

Afgeleide namen: Catelijne, Catharina, Cathrien, Cathrina, Cathy, Cato, Kaat, Kaatje, Kathleen, Karin, Katja, Katrien, Katrina, Kay, Nina, Rina, Tina, Tine, Truus

Geboortekaartjes met de naam Karen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Karen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Karen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Karen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Karen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

tessa xdxppp   24 Sep 2013
Wow, das zo'n mooie naam! Later heet 1 van mijn kinders sowieso Karen! Dat is echt mijn 'lievelingsnaam'! kusje 030

Karen   26 May 2013
Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik zo moest heten! Ik ben Karen!!! Ik voel mij Karen!!!De naam past bij mijn karakter! Sterk en zuiver!Zo moest het zijn.Zo stond het geschreven.KAREN.

karen   02 Sep 2012
haha ik heb dit allemaal nooit geweten

KAREN CANIZALESZ   28 Aug 2012
DUUUH IK BEN ZUIVER TSZ IK WEET HET AL!!(l)

karen   14 Apr 2012
karen is jongensnaam in rusland en armenie

karenh   27 Oct 2011
karen is een keicoole naam ik ben ook cool

karen   08 Sep 2011
mijn beste vriendin en ik heten allebij karen

Karen   24 Dec 2009
Ik vind Karen beter dan Karin die heb je namelijk zo vaak hahahaha

Fien   29 Sep 2009
Ik vind Karen een suppertoffe (mijn vriendin) vindt het zeker een leuke naam!

Karen   07 Apr 2009
en vind Karen net wat aparter.. ben er blij mee in ieder geval

Karen   18 Nov 2008
Omdat het meestal andersom is en hier dus eens voor de verandering nietkarin   18 Nov 2008
waarom hebben ze geen naam als 'karin' en wel karen ?? Kuss karin (L)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455