Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis June

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis June: June is een Engelse meisjesnaam met als betekenis de maand "juni".

Bekende naamdragers

June Pointer (1953-2006) was een Amerikaanse popzangeres, die vooral bekend werd als een van de The Pointer Sisters. In 1973 vormde de gezusters June, Bonnie, Ruth en Anita de muziekgroep The Pointer Sisters. June Pointer nam ook enkele solo-albums op. In 2004 werd ze vanwege cocaïnebezit opgepakt.

June Allyson (1917), geboren als Ella Geisman, was een Amerikaans filmactrice, die vooral bekend als de typische girl-next-door. Na een ernstig ongeluk volgde June dansles als therapie om haar beweeglijkheid weer terug, maar dat dansen beviel haar zo goed dat ze later meedeed aan danscompetities. In 1938 maakte June haar debuut op Broadway in de musical Sing out the News. Als actrice speelde ze vooral in komedies maar ook meer serieuze rollen, zoals in Little Women en The Glenn Miller Story.

Afgeleide namen: Juna, Junel, Junelle, Junette, Junita, Juno

Geboortekaartjes met de naam June

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam June. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een June of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam June kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam June of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

June   30 May 2011
ik heb altijd veel complimenten over mijn naam gekregen, ik ben er ook nogsteeds trots op

Sanne   19 Jan 2010
Mijn favo naam voor een meisje !


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455