Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Judith

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Judith: Judith betekent waarschijnlijk "vrouw uit Judea".

Bekende naamdragers

Judith Jobse (1970) is een Nederlandse zangeres. Ze won drie keer de De Parel van de Betuwe wedstrijd als zangeres. Ze werd in Nederland bekend nadat ze in 2000 het RTL 4-programma Your Big Break won. In 2001 stond Judith bovenaan de hitlijsten met het haar zelfgeschreven nummer You, waarvoor ze een TMF-award voor meest veelbelovende act ontving.

Judith van Beieren (ca. 805- 843) was de tweede vrouw van Lodewijk de Vrome der Franken. Judith werd door Lodewijk gekozen als tweede vrouw na een soort schoonheidswedstrijd. Bij hun huwelijk ontving ze het klooster San Salvatore bij Brescia.

Afgeleide namen: Judee, Judi, Judie, Judit, Judita, Judite, Juditha, Judithe, Judy

Geboortekaartjes met de naam Judith

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Judith. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Judith of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Judith kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Judith of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455