Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joni

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fins

Betekenis Joni: De jongensnaam Joni is een Finse variant van Johannes, met als betekenis "God is genadig".

Bekende naamdragers

Joni Mitchell (1943) wordt beschouwd als een belangrijke vrouwelijke singer-songwriters. Op haar negende zong Joni in het ziekenhuis, toen ze behandeld werd voor polio. In 1965 huwde Joni met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de VS. Ze dankt haar succes aan haar unieke combinatie van stem, gitaarspel en teksten. In vele van haar teksten uit ze kritiek op de consumptiemaatschappij.

Joni Fuller (1991) is een Brits zangeres en songwriter. In 2005 vertegenwoordigde Joni haar land op het Junior Eurovisiesongfestival met het liedje How Does It Feel, waarmee ze ze eindigde op de teleurstellende 14de plaats.

Afgeleide namen: Hanna, Hannes, Hans, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johan, Johannes, Jonee, Jonina, Joop

Geboortekaartjes met de naam Joni

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joni. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joni of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joni kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joni of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455