Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Joas

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Joas: Joas is een Hebreeuwse jongensnaam, met als betekenis "Jahweh heeft vergeven". In het O.T. komt Joas voor als die van een koning van Israël.

Bekende naamdragers

Joas van Juda was koning van Juda van 837 vC tot 800 vC. Joas was waarschijnlijk de enige overlevende afstammeling van koning David, na het bloedbad waarbij een groot deel van zijn familie werd omgebracht door volgelingen van koningin Atalja. Hij werd gered door zijn tante Jehoseba en toen hij zeven of acht jaar oud was werd hij voorgedragen als nieuwe koning.

Joas van Israël was volgens de Bijbel koning van Israël van 801 vC tot 786 vC Joas nam het niet zo nauw met de cultus van Jahweh maar had een groot respect voor de profeet Elisa.

Afgeleide namen: Joos

Geboortekaartjes met de naam Joas

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Joas. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Joas of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Joas kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Joas of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

joas   23 Feb 2017
ik ben 10 jaar en ik vind het een hele mooie naam en mijn vriend peter ook

joas   26 Mar 2016
joas naam is vet cool

joas   18 Mar 2016
joas is een mooie naam maar veel mensen die vragen hoe heet je? en dan eg ik joas en dan denken ze dat ik jonas heet ;( gr. 12 jarige joas

Joas   13 Feb 2016
Ik heet joas maar in het Namen boekje staat dat mij betekenis gegeven Door God betekent

Mama van Joas   08 Jul 2015
17 jaar geleden hebben we onze zoon al Joas genoemd.Toendertijd al veel fijne reacties op gekregen. Nog steeds vinden we het een prachtige naam, zeker vanwege zijn betekenis en ook omdat je deze naam niet vaak hoort. Onze zoon is ook heel blij met zijn naam.

Mar   21 Apr 2015
Onze zoon van 1 heet ook Joas, gegeven om zijn Bijbelse betekenis! Een prachtige zachte naam! Veel complimenten over gehad!

Mama van één Joas   12 Dec 2013
Ik ben fier op mijn 7 jarige zoon Joas en vind zijn naam heel mooi

Annemarie   04 Aug 2013
Ik sluit me aan bij 'Mama van Joas': Joas betekent 'God heeft gegeven'. Onze zoon van 1 maand heet ook Joas. Ik heb al een paar keer de vraag gekregen of we de naam zelf hebben verzonnen. Nee dus. Het is een wat minder bekende Bijbelse naam. De meeste mensen vinden het een mooie, originele naam.

joas   02 Aug 2013
Prachtige betekenis

joas   13 Jun 2013
ik ben trots op mijn naam

jochen   13 May 2013
ik ben trots op mijn naamMama van Joas   07 Feb 2013
Onze 4 jarige zoon heet Joas. Zijn naam betekent 'Jahweh heeft GEgeven' en niet VERgeven

joas   03 Feb 2013
ik vindt dit een leuke website

joas   04 Jun 2012
cool


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455