Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jenny

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Jenny: Jenny is een verkorting van Jennifer, met als betekenis "de vruchtbare".

Bekende naamdragers

Jenny Gal (1969) is een voormalig Nederlands judoka, die in 1996 Nederland vertegenwoordigde tijdens de Olympische Zomerspelen in Atlanta en een bronzen medaille won. Jenny heeft ondertussen de Italiaanse nationaliteit aangenomen.

Jenny Tanghe (1926-2009) was een Vlaamse actrice, die vooral bekend is als . als Moeder Cent in de serie Wij, Heren van Zichem. Andere bekende rollen waren Jenny Vanjes in de serie De Collega's en de moeder van Dimitri De Tremmerie in F.C. De Kampioenen.

Afgeleide namen: Guenevere, Guinevere, Gunevere, Jennie, Jennifer, Jenniffer, Jenigje, Jennyfer

Geboortekaartjes met de naam Jenny

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jenny. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jenny of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jenny kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jenny of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455