Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jack

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Jack: Jack is een engelse vorm van Johannes, dat "Jahweh is genadig" betekent. In Frankrijk is Jack een verkorting van Jacques, een variant van Kacob, dat "beschermer" betekent.

Bekende naamdragers

Jack White (1975) is een Amerikaans rockmuzikant die vooral bekend is als zanger en gitarist van The White Stripes. In 2006 ging Jack White op tournee met de groep The Raconteurs. Samen met de zangeres Alicia Keys nam hij de titelsong op van de James Bondfilm Quantum of Solace op.

Jack Nicholson (1937) is een Amerikaans filmacteur die bekend is van zijn karikaturale grijns. Jack Nicholson won in zijn carrière meer dan zestig filmprijzen, waaronder drie Oscars en zeven Golden Globes. Hij werd opgevoed door zijn grootouders, die zich voordeden als ouders, terwijl zijn echte moeder zich voordeed als zijn zus. Het ware verhaal kreeg hij pas te horen in 1974 toen zijn grootmoeder en zijn echte moeder al waren overleden. In 1969 brak Jack Nicholson door als acteur voor zijn rol in de film Easy Rider. In 1975 ontving hij zijn eerste Oscar voor zijn rol in One Flew Over the Cuckoo's Nest. Daarna boekte hij veel succes met zijn rollen in The Shining, Terms of Endearment, Prizzi's Honor, Ironweed en Batman.

Jack Spijkerman (1948) is een Nederlands cabaretier en televisie- en radiopresentator. In 1981 richtte Spijkerman de cabaretgroep Dubbel en Dwars op, die in 1982 de publieksprijs won op het Leids cabaretfestival. In 1985 presenteerde hij bij de VARA zijn eigen radioprogramma: De Steen en Been Show. Tijdens deze shows voerde hij met nietsvermoedende gesprekspartners onzinnige telefoongesprekken voerde over onbestaande voorwerpen. Vanaf 1988 begon Jack Spijkerman het programma Spijkers met Koppen te presenteren bij de Belgische radiozender Radio 2.

Jack the Ripper is de naam die gegeven is aan een onbekende seriemoordenaar die rond 1888 in Londen minstens vijf prostituees verminkte en vermoordde. De naam Jack the Ripper verscheen voor het eerst in een brief waarvan de schrijver beweerde de moordenaar te zijn, maar de meeste experts geloven dat deze brief nep was.

Afgeleide namen: Jaap, Jacob, Jacoba, Jacobus, Jacques, Jan, Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janne, Jannes, Jantje, Johanna, Johannes, Joop, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Jack

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jack. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jack of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jack kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jack of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455