Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Jaan

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Jaan: Jaan is een verkorting van Adrianus, met als betekenis "afkomstig ui Adria", een plaats bij Venetiƫ.

Bekende naamdragers

Jaan Kirsipuu (1969) is een Ests profwielrenner, die gespecialiseerd is in de massasprint. In Estland werd Jaan veertien keer nationaal kampioen. Als profwielrenner won hij meer dan honderd wedstrijden.

Jaan Kross (1920-2007) was een Estisch schrijver, vooral bekend van zijn historische romans, zoals De Gek Van De Tsaar en Het Vertrek Van Professor Martens. Jaan Kross wordt beschouwd als de belangrijkste Estische schrijver van de twintigste eeuw en ontving verschillende nationale en internationale eredoctoraten.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adriaan, Adrian, Adriana, Adrianus, Adrie, Janus, Jos

Geboortekaartjes met de naam Jaan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Jaan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Jaan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Jaan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Jaan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455