Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong:

Betekenis Ina: Ina kan een verkorting zijn van namen die eindigen op -ina, zoals Gesina ("speer"), Hendrina ("heerser van woonplaats") of Katharina ("zuiver"). Ina is ook een Hindoestaanse meisjesnaam met als betekenis "puur".

Bekende naamdragers

Ina Brouwer (1950) is een Nederlandse politica, die enige tijd fractievoorzitter was van de Communistische Partij van Nederland in de Tweede Kamer en later Tweede Kamerlid voor de nieuwe partij Groenlinks. In 1990 nam Ina als een van de eerste kamerleden zwangerschapsverlof. In 2007 werd Ina lid van de Partij van de Arbeid.

Afgeleide namen: Ena, Yna

Geboortekaartjes met de naam Ina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ina   28 Nov 2015
nooit een kind ina noemen! Wat dacht je van de bijnaam vagina!!!! vreselijk.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455