Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ilse

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ilse: De meisjesnaam Ilse is een verkorting van Elisabeth, met als betekenis "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis".

Bekende naamdragers

Ilse DeLange (1977), is een Nederlandse zangeres die in 1998, 2001, 2004 en 2009 een Edison won. Verschillende van haar albums behaalden platina. In 1994 won Ilse het Zangfestival der Onbekenden in Eindhoven. In 1998 werd ze lid van de groep Cash On Delivery en brachten ze het album World of Hurt, dat een groot succes werd in Nederland en waarvoor ze een TMF Award en een Edison ontving. In 2007 won Ilse de 3FM Award voor beste zangeres en een jaar later kreeg ze een Gouden Harp. In 2009 ontving ze een TMF-award voor Beste Live Act 2009.

Ilse De Meulemeester (1971) is een Belgisch televisie-omroepster. In 1994 werd Ilse verkozen tot Miss Belgiƫ, waarna ze omroepster werd bij de Belgische televisiezender VTM. In 2003 stapte ze over naar VT4, waar ze Huizenjacht presenteerde. Samen met haar vriend Glenn Janssens heeft ze een zoon, Conrad.

Afgeleide namen: Elice, Elisa, Ella, Els, Elsa, Else, Elise, Eliso, Elsa, Elza, Ilsa, Ilze, Ilyza

Geboortekaartjes met de naam Ilse

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ilse. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ilse of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ilse kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ilse of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ilse   13 Apr 2013
Ilse is een cole naam en de allermooiste naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! Stommeling ik ben niet dom en stom en ik ruik niet naar poep!

Julie en Lina   13 Apr 2013
Ilse is mijn mama en ze is niet stom domoor!

koekoek   24 Sep 2012
ILSE IS DOM EN ECHT STOM ZE RUIKT NA POEP MAAR ZE IS EIGENLIJK BEST WEL AARDIG EN ZE IS MN ZUS

Ilse   20 Sep 2011
Nice ben gek op de film Elizabeth....


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455