Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Hilde

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Hilde: De meisjesnaam Hilde heeft als betekenis "de strijdvaardige".

Bekende naamdragers

Hilde Crevits (1967) is een Vlaamse politica van de CD&V en vanaf 2009 Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit. Daarvoor was Hilde Vlaams Volksvertegenwoordiger en schepen van Torhout.

Hilde Heijnen (1965) is een Vlaams actrice die vooral in theaterproducties speelt. Maar bij het grote publiek is ze vooral bekend door rollen in diverse film en televisieseries. Hilde is te zien in de films zoals Hector, La Partie d'Echecs en Demon en in verschillende televisieseries, waaronder Windkracht 10, Witse, Aspe en Spoed.

Hilde De Baerdemaeker (1978) is een Vlaams actrice en presentatrice. Hilde speelde in films zoals Alias, De Zaak Alzheimer, Team Spirit 2, Buitenspel en Dossier K. In 2005 nam ze deel aan de reality-reeks Stanley's Route op VT4. Verder was ze te zien in Wittekerke en LouisLouise. Voor haar rol in LouisLouise ontving ze de Vlaamse Televisie Ster 2008 voor Beste Actrice.

Afgeleide namen: Elda, Hilda, Hildana, Hildegard, Hildegarde, Hilke, Hille, Hilly, Ilda

Geboortekaartjes met de naam Hilde

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Hilde. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Hilde of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Hilde kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Hilde of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Marie   16 Dec 2010
Ik vind Marie een heel klassevolle naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455