Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Guus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Guus: Guus is aan verkorting van Gustaaf, met als betekenis "strijder met staaf" of Augustus, met als betekenis "vermeerderaar".

Bekende naamdragers

Guus Meeuwis (1972) is een Nederlands zanger. Guus is getrouwd met Valérie Gregoire en samen hebben ze drie kinderen. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schrijft hij het nummer Het Is Een Nacht, dat in 1995 een hit werd. Ook zijn volgende single Per Spoor werd een hit. In 2008 krijgt Guus van de gemeenteraad van zijn geboortegemeente Laarbeek het ereburgerschap toegekend.

Guus Hoogmoed (1981) is een Nederlandse atleet die vooral succesvol op de sprintafstanden. Guus werd tweemaal Nederlands kampioen op de 100 m en viermaal op de 200 m. Guus nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen, echter zonder medailles te winnen.

Afgeleide namen: August, Augusta, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustus, August, Gustaaf, Gustavus, Guusje, Gusta, Gustav, Staf, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Guus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Guus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Guus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Guus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Guus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

guuss zus   12 Mar 2011
hallokidokie mijn broertje noemt guus en die kan heel goed voetballen en muziek (en aan mijn haar trekken)

meij   27 Dec 2010
heyyyyyyyyyyyyyyyyy mijn broer noemt guus tis ne vegtersbaasje ma die kan heel lief zijn

me   27 Dec 2010
hello I have a brother he's nom is guus

je   27 Dec 2010
bonjour mon frere s'appelle guus. il n'est pas toujour chouette mais il est un peu de gentil.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455