Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gust

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gust: Gust is ofwel afgeleid van Augustus, met als betekenis "vermeerderaar" of "verheven", ofwel van de Germaanse naam Gustaaf, dat "trouwe onderdaan" of "knecht der goden" betekent.

Bekende naamdragers

Gust Gils (1924-2002) was een Antwerps dichter. Hij was een van de oprichters van het avant-gardetijdschrift Gard Sivik. Het werk van Gust Gils wordt gekenmerkt door muzikale invloeden. Dit uit zich in de titels van de gedichten en de wens van Gust om zijn liederen hardop voor te laten lezen.

Gust De Coster (1953) was medeoprichter van FM-Brussel, de eerste Vlaamse radiozender in Brussel. Gust De Coster was promoter van de Vlaamse popmuziek en lanceerde de term Belpop. Hij hielp ook mee aan de oprichting van radio Donna. In 1998 richtte hij zijn eigen radiozender op: S&S Hitmix.

Afgeleide namen: Augusta, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustus, Gusta, Guus, Guusje, Guusta, Staf, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Gust

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gust. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gust of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gust kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gust of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Kelly   14 Feb 2017
Ons zoontje Gust werd op 13/09/2016 geboren. Het is een korte en krachtige naam maar ook guitig en speels. Van alle tijden.

gustvl   06 Jul 2012
ik ben echt geen trouwe onderdaan" of "knecht der goden"

hans & leonie   07 Apr 2009
Onze zoon gust werd geboren in sep 2005. Hij is heel knap en een echt godenkind. En heel artistiek begaafd zoals zn mama. Hij is genoemd naar gustave flaubert en zn education sentimentale. Ik ga er dus vanuit dat hij een echte hartenklopper wordt. Zn naam leek ons ook geschikt vermits een oude naam (en dus in) en toch zeldzaam genoeg. Een naam met potentieel dus om populairder te worden wat zal helpen om hem lang jeugdig en fris te blijven.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455