Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Gerrie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Gerrie: De meisjesnaam Gerrie is afgeleid van de Germaanse naam Gerhard en heeft als betekenis "sterke speer".

Bekende naamdragers

Gerrie Knetemann (1951-2004) was een Nederlandse beroepswielrenner die in 1978 wereldkampioen werd. In datzelfde jaar won Gerrie de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk. Hij won in totaal tien etappes in de Ronde van Frankrijk en droeg achtmaal de gele trui. Gerrie was de eerste wielrenner die de sneller reed dan 50 km/u in een tijdrit.

Gerrie van der Klei (1945) is een Nederlands zangeres en actrice. In de jaren zeventig vormde Gerrie samen met haar zus Dorine het succesvolle duo De Sissies. Gerrie zong daarna bij het jazzorkest van haar levenspartner Boy Edgar.

Afgeleide namen: Gart, Geerard, Geert, Geerte, Gerardus, Gerda, Gerdina, Gerhard, Gerritje, Gert, Gerta

Geboortekaartjes met de naam Gerrie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Gerrie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Gerrie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Gerrie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Gerrie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455